O recept na koláč sa s nami podelila pani Milka Somorovská.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny na cesto:
280 g polohrubej dvojzrnkovej múky Prazrnko
20 g kakaa
120 g mletých mandlí
60 až 120 g trstinového cukru podľa chuti
120 ml olivového oleja
120 ml mlieka (kravského alebo rastlinného)
2 vajcia
1 kypriaci prášok do perníka
300 g cukety
200 g marhuľového džemu
Suroviny na polevu:
200 g horkej čokolády
30 ml slnečnicového oleja
Postup:
V jednej miske zmiešame suché suroviny a v druhej miske tekuté suroviny. Potom ich zamiešame spolu a pridáme nahrubo nastrúhanú cukinu.
Cestom naplníme tortovú formu priemeru 22 – 24 cm, ktorej spodnú časť vymastíme maslom.
Pečieme pri teplote 175 °C cca 50 min, skontrolujeme špáradlom.
Vychladnutý koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa chuti alebo podľa sezónnej ponuky, napríklad granátovým jablkom.
DOBRÚ CHUŤ