O recept na koláč sa s nami podelila pani Betka Rechtorisová.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny na cesto:
2 hrnčeky hladkej dvojzrnkovej múky Prazrnko
2 PL kakaa
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
3/4 hrnčeka oleja
3 vajcia (vyšlaháme s cukrom)
1 kypriaci prášok alebo 2 ČL sódy bikarbóny
2 hrnčeky nahrubo nanstrúhanej cukety
kyslý džem
čokoláda
Postup:
V jednej miske zmiešame suché suroviny a v druhej miske tekuté suroviny. Potom ich zamiešame spolu a pridáme cuketu.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 200 °C.
Teplý koláč potrieme kyslým džemom a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.