O recept na koláč sa s nami podelila pani Alenka Čierna.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny na cesto:
250 g polohrubej dvojzrnkovej múky Prazrnko
100 g kokosového alebo trstinového cukru
100 ml oleja
4 vajcia
2 polievkové lyžice kakaa
1 kávová lyžička perníkového korenia alebo mletej škorice
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
8 až 10 jabĺk
hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
strúhaný kokos
Suroviny na polevu:
200 g horkej čokolády
30 ml slnečnicového oleja
Postup:
V miske vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridáme olej a všetky suché suroviny. Zamiešame a pridáme nahrubo nastrúhané jablká, hrozienka alebo brusnice.
Plech vymastíme olejom, zasypeme kokosom a vlejeme cesto. Plech vkladáme do rozohriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 °C cca 5 min, potom pri teplote 180 °C ďalších 15 min. Skontrolujeme špáradlom.
Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom.
DOBRÚ CHUŤ