Recepty

Bublanina

Bublanina ako stvorená k nedeľnému obedíku.

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

  • 2 hrnčeky polohrubej dvojzrnkovej múky Prazrnko
  • 1 hrnček kokosového cukru alebo inej zdravšej náhrady bežného trstinového cukru (ryžový slad, xylitol, isomalt)
  • 1 hrnček mlieka (aj rastlinného)
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 vajcia (vegáni 1 banán)
  • 1 prášok do pečiva alebo malá lyžička sódy bikarbóny
  • pravá vanilka

Postup:

Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej. Rozkrojíme struk vanilky a vnútro pridáme do zmesi. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva alebo sódou. Nakoniec pridáme múku a mlieko, poriadne vyšľaháme a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Posypeme bohato ovocím. Pečieme pri 180 °C do zlatista.

Tento recept môžeme použiť aj na tortový korpus (môžeme pridať kakao).

Bublanina je na svete…

DOBRÚ CHUŤ