Bublanina ako stvorená k nedeľnému obedíku.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 2 hrnčeky polohrubej dvojzrnkovej múky Prazrnko
- 1 hrnček kokosového cukru alebo inej zdravšej náhrady bežného trstinového cukru (ryžový slad, xylitol, isomalt)
- 1 hrnček mlieka (aj rastlinného)
- ½ hrnčeka oleja
- 2 vajcia (vegáni 1 banán)
- 1 prášok do pečiva alebo malá lyžička sódy bikarbóny
- pravá vanilka
Postup:
Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej. Rozkrojíme struk vanilky a vnútro pridáme do zmesi. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva alebo sódou. Nakoniec pridáme múku a mlieko, poriadne vyšľaháme a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Posypeme bohato ovocím. Pečieme pri 180 °C do zlatista.
Tento recept môžeme použiť aj na tortový korpus (môžeme pridať kakao).
Bublanina je na svete…
DOBRÚ CHUŤ
