Chutné levanduľové keksíky z dvojzrnky
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 500 g dvojzrkovej múky Prazrnko
- 250 g masla
- polovica bezfosfátového prášku do pečiva
- 100 g levanduľového cukru (kokosový cukor vyrobený s pridaním levanduľových kvetov)
- 2 lyžice medu
- 2 vajcia
- 6 čajových lyžičiek kvetov levandule (môžete pridať viac lyžičiek – ak chcete zvýrazniť chuť levandule)
- 1-2 lyžičky mletej škorice
- štipka soli
Postup:
Zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, cukrom+ levanduľou, škoricou a štipkou soli. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia a zamiesime cesto. Necháme cesto odstáť v chladničke cez noc, aby stuhlo a spojili sa chute. Po vybratí z cesta vytvoríme valček a nakrájame ho na malé kúsky, ktoré dnom pohára roztlačíme na papieri na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C 10 – 12 minút.
DOBRÚ CHUŤ
