Recepty

Lievance

Na raňajky, k obedíku, na večeru alebo len tak… podľa osobného receptu Lucii Havrlentovej

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

  • hrsť mandlí (pomlieť)
  • hrsť strúhaného kokosu (pomlieť)
  • 2 vajcia
  • hladká dvojzrková múka Prazrnko
  • mlieko/rastlinné mlieko
  • datlová pasta alebo kokosový cukor podľa chuti
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny

Postup:

Vypracujeme hustejšiu konzistenciu na lievance a pomaly opekáme na miernom ohni na kokosovom tuku. Podávame podľa chuti. Na fotke s tvarohom, medom a mandľovými lupienkami.

DOBRÚ CHUŤ