Na raňajky, k obedíku, na večeru alebo len tak… podľa osobného receptu Lucii Havrlentovej
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- hrsť mandlí (pomlieť)
- hrsť strúhaného kokosu (pomlieť)
- 2 vajcia
- hladká dvojzrková múka Prazrnko
- mlieko/rastlinné mlieko
- datlová pasta alebo kokosový cukor podľa chuti
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
Postup:
Vypracujeme hustejšiu konzistenciu na lievance a pomaly opekáme na miernom ohni na kokosovom tuku. Podávame podľa chuti. Na fotke s tvarohom, medom a mandľovými lupienkami.
DOBRÚ CHUŤ
