Recepty

Škoricové sušienky

Receptík na chutné škoricové sušienky od pani Lucie Koščákovej z Kežmarku

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

250 g dvojzrnkovej hladkej alebo polohrubej múky Prazrnko
2 -3 polievkové lyžice medu
1 vajce
1 čajovú lyžičku mletej škorice
2 čajové lyžičky kakaa/karobu
150 g masla
šťava z 1/2 limetky/citrónu
50 g mletých lieskovcových/vlašských orieškov
čokoláda na ozdobenie

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme odstáť cez noc v chladničke.
Cesto na trošku pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 4 mm hrúbku a vykrajujeme z neho rôzne tvary – kolieska, hviezdičky, kvety…
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 10 minút. Po vychladnutí ľubovoľne ozdobíme čokoládou.

TIP PRE KVÁSKARKY 😀
Do cesta môžeme pridať aj 2 polievkové lyžice kvasu.

DOBRÚ CHUŤ