Slivkovo-makové cookies vo vegan prevedení
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 1 hrnček hladkej dvojzrnkovej múky Praznko
- 1 hrnček sušených sliviek
- 1 hrnček pomletého maku
- 2 banány
- 2 lyžice kokosového oleja
- 2 lyžice medu
- 1 čajová lyžička škorice
- horká čokoláda
Postup:
Najprv si rozmixujte sušené slivky s banánmi ponorným mixérom na lepivú kašovitú hmotu. Keď k nim prilejete trošku vody bude sa vám to lepšie mixovať. Potom hmotu zmiešajte s múkou, makom, olejom, škoricou, medom a vypracujte z toho lepivé cesto. Nakoniec doňho vmiešajte kúsky nasekanej horkej čokolády. Z tejto hmoty potom vytvarujte malé placky a ukladajte ich na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov okolo 10-15 minút. Tak nech Vám to pečie 🙂