Recepty

Slivkový kysnutý koláč

Jednoduchý slivkový koláčik pre celú rodinu

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

Postup:

Droždie rozdrobíme do trochy vlažného mlieka s 2 lyžicami múky a trochou cukru, rozmiešame na hladkú zmes a necháme 10 min. v teple nakysnúť. Zatiaľ zmiešame ostatné suroviny a vymastíme plech kokosovým olejom. Nakoniec pridáme vykvasené droždie a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme a necháme v teple nakysnúť (1-2 hod.). Potom dáme na plech tenkú vrstvu. Slivky poukladáme podľa obrázku – nahusto tak, aby sa prekrývali, šupou nadol. Prekrývať sa môžu až do polovice. Nakoniec koláč posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Pečieme pri 180 stupňoch 25 – 30 minút. Ak je potom navrchu stále veľa šťavy, môžeme zapnúť pečenie len zhora ešte na 5 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

DOBRÚ CHUŤ