Chutná letná torta.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny na korpus:
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 100 g hladkej dvojzrnkovej múky Prazrnko
- 1 PL kakaa
- 4 PL oleja
- 1 KL jedlej sódy
Priemer korpusu je 24-26 cm.
Suroviny na krém:
- 1 mascarpone
- 2 šľahačky
- javorový sirup podľa chuti (alebo agáve, datľový…)
- mrazené ovocie – lesná zmes, maliny, jahody, černice, čučoriedky, čerstvý banán
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu na vysokých otáčkach. Znížime otáčky na polovicu a potom postupne pridávame žĺtka a olej po lyžiciach. Nakoniec pridávame múku, zmiešanú s kakaom a sódou. Jemne zmiešame.
Cesto dáme do vymastenej formy a pečieme na 175 °C približne na 30-40 minút (podľa rúry). Cesto po upečení necháme vychladnúť.
Krém vytvoríme z vyšľahanej šľahačky, do ktorej opatrne vmiešame mascarpone a jemne dochutíme sirupom. Korpus vodorovne rozrežeme, spodnú polovicu pokvapkáme šťavou z ovocia a natrieme krémom. Potom bohato posypeme ovocím a znova natrieme krémom. Prikryjeme vrchným dielom korpusu.
Nakoniec celú tortu zvonku natrieme tým istým krémom a ozdobíme čerstvým ovocím (jahody, čučoriedky, ananás, kivi, maliny).