Recepty

Vanilkové rožky

Jednoduchý recptík od Miriam Lövingerovej

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

  • 240 g dvojzrnkovej hladkej múky Prazrnko
  • 180 g masla
  • 120 g veľmi najemno postrúhaných mandlí alebo vlašských orieškov
  • 60 g kokosového alebo melasového cukru
  • 2 žĺtky
  • citrónová kôra

Suroviny na obaľovanie rožkov:

  • 100 g kokosového alebo melasového cukru
  • vanilka

Postup:

Všetky prísady zmiesime na pomúčenej kuchynskej doske a z cesta vytvarujeme malé rožteky. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme veľmi pomaly. Ešte teplé rožteky obaľujeme v zmesi kokosového alebo melasového cukru a vanilky.

DOBRÚ CHUŤ