Jednoduchý recptík od Miriam Lövingerovej
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 240 g dvojzrnkovej hladkej múky Prazrnko
- 180 g masla
- 120 g veľmi najemno postrúhaných mandlí alebo vlašských orieškov
- 60 g kokosového alebo melasového cukru
- 2 žĺtky
- citrónová kôra
Suroviny na obaľovanie rožkov:
- 100 g kokosového alebo melasového cukru
- vanilka
Postup:
Všetky prísady zmiesime na pomúčenej kuchynskej doske a z cesta vytvarujeme malé rožteky. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme veľmi pomaly. Ešte teplé rožteky obaľujeme v zmesi kokosového alebo melasového cukru a vanilky.
DOBRÚ CHUŤ