Vegan recept na obľúbenú pochúťku nielen pre detičky.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suché prísady zmiešame:
- 2 hrnčeky hladkej dvojzrnkovej múky
- 2 PL chia semiačok
- 2 PL ľanovej vlákniny (Zlátěnka)
- 1 PL lahôdkového droždia
- 1/2 PL sódy bikarbóny
- 1 PL kvásku z quinoa
- 1/2 PL himalájskej soli
- 1/2 PL vanilkového prášku (Bourbon vanilka)
- 1/2 PL mletej cejlónskej škorice
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
Mokré prísady zmiešame:
- 1 PL mletého ľanového semiačka + 3 pl vody (zmiešať)
- 3 PL rozpusteného kokosového oleja
- 1 hrnček zrelých rozpučených banánov (3-4 babány)
- 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka (ryžové/mandľové/sójové/kešu …)
Mokré prísady opatrne primiešame do misky k suchým. Keďže chceme, aby boli muffiny nadýchané, miešame len kým sa nám prísady prepoja. Potom pridáme kúsky horkej čokolády, maliny a naposledy premiešame. Formu na muffiny vymastíme margarínom, naplníme a dáme piecť na 10 min. na teplotu 190°C, ďalších 10 min. na teplotu 150°C a nakoniec na 10 min. na teplovzdušnom programe (150°C).