Recepty

Vegan koláč z kyslého mlieka

Pochutnajte si na zdravom vegan koláčiku z kyslého mlieka.

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

  • 6 dcl kyslého mlieka (vegan – zakysaný sójový nápoj)
  • 6 dcl hrubej dvojzrkovej múky Prazrnko
  • 3 dcl kokosového cukru
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 dcl oleja
  • posekané orechy
  • hrozienka alebo iné sušené ovocie

Postup:

Všetko spolu zmiešame, vylejeme na plech a dáme piecť cca 40 minút pri teplote 180°C. Na upečené cesto natrieme domáci džem, polejeme ho čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.

DOBRÚ CHUŤ