Pochutnajte si na zdravom vegan koláčiku z kyslého mlieka.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 6 dcl kyslého mlieka (vegan – zakysaný sójový nápoj)
- 6 dcl hrubej dvojzrkovej múky Prazrnko
- 3 dcl kokosového cukru
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 dcl oleja
- posekané orechy
- hrozienka alebo iné sušené ovocie
Postup:
Všetko spolu zmiešame, vylejeme na plech a dáme piecť cca 40 minút pri teplote 180°C. Na upečené cesto natrieme domáci džem, polejeme ho čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.