Kto by nemiloval medovníčky, vo vegánskom prevedení sú nielen chutné ale aj zdravé.
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 200 g hladkej dvojzrnkovej múky Prazrnko
- 50 ml sirupu Agáve
- 1/2 zrelého banánu
- 50 g rastlinného masla
- 2 kávové lyžičky perníkového korenia
- 1 vrchovatá kávová lyžička sódy bikarbóny
- sójová smotana na potretie medovníčkov
Postup:
Vypracujeme cesto a vykrajujeme medovníčky. Pred pečením potrieme sójovou smotanou. Pečieme na plechu 8-10 minút pri teplote 175 až 180°C.
Podľa tohto receptu pripravíme približne 60 chutných medovníčkov.