Recepty

Vianočné medovníčky

Vynikajúce medovníčky podľa receptu Miriam Lövingerovej

Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Suroviny:

  • 400 g dvojzrnkovej hladkej múky Prazrnko
  • 120 g kokosového alebo melasového cukru
  • 150 g medu
  • 60 g rastlinného tuku
  • 2 vajíčka
  • 1 badián
  • 2 – 3 klinčeky
  • 1 lyžička škorice
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • citrónová kôra

Postup:

Preosiatu múku zmiešame so sódou bikarbónou a pomletými koreninami. V rajničke zmiešame vajíčka, cukor, tuk a med a mierne nahrejeme, aby sa suroviny spojili a vznikla tekutá zmes. Takto pripravenú zmes pomaly primiešavame do múky. Vypracujeme cesto, ktoré sa lepí. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň je už cesto vláčne, dá sa pekne rozvaľkať. Vykrajujeme z neho medovníčky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10-13 minút.

Podľa fantázie ozdobíme.

DOBRÚ CHUŤ