Vynikajúce medovníčky podľa receptu Miriam Lövingerovej
Dvojzrnková múka Prazrnko je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Suroviny:
- 400 g dvojzrnkovej hladkej múky Prazrnko
- 120 g kokosového alebo melasového cukru
- 150 g medu
- 60 g rastlinného tuku
- 2 vajíčka
- 1 badián
- 2 – 3 klinčeky
- 1 lyžička škorice
- 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
- citrónová kôra
Postup:
Preosiatu múku zmiešame so sódou bikarbónou a pomletými koreninami. V rajničke zmiešame vajíčka, cukor, tuk a med a mierne nahrejeme, aby sa suroviny spojili a vznikla tekutá zmes. Takto pripravenú zmes pomaly primiešavame do múky. Vypracujeme cesto, ktoré sa lepí. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň je už cesto vláčne, dá sa pekne rozvaľkať. Vykrajujeme z neho medovníčky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10-13 minút.
Podľa fantázie ozdobíme.
DOBRÚ CHUŤ